Відкриття виставкового залу та тематичної виставки «З історії архівної справи у Львівській області»

      9 червня 2007 року члени Генеральної асамблеї Міжнародної ради архівів (МРА) (м. Квебек, Канада) прийняли рішення відзначати Міжнародний день архівів. Ця дата підкреслює те, що архіви — це не тільки установи, що здійснюють зберігання документів, але й потужний ресурс культурної та історичної спадщини.

     В архівній системі України чільне місце посідає Державний архів Львівської області. Сьогодні наш архів є однією з найбільших в Україні державних архівних установ. Документальна наповнюваність архіву становить 2562256 одиниць зберігання. Державний архів Львівської області зберігає документи державних та громадсько-політичних установ, організацій, підприємств і спілок, що функціонували на Львівщині у періоди Австро-Угорської монархії, Польської республіки міжвоєнного періоду, Української РСР, німецької окупації під час Другої світової війни. Зараз архів комплектується документами установ, підприємств і організацій незалежної України.

     З метою відзначення Міжнародного тижня архівів, 12 червня 2020 року відкрито виставковий зал архіву, де експонується тематична виставка архівних документів під назвою «З історії архівної справи у Львівській області». Матеріали виставки демонструють зв’язок між історичним минулим та сучасністю українського народу, а також привертають увагу суспільства до питань забезпечення ефективного управління архівами.

    Державний архів Львівської області розміщується на території області із несприятливою епідемічною ситуацією, спричиненою коронавірусною інфекцією, що унеможливлює відвідування та проведення екскурсій виставковим залом.