Державним архівом Львівської області та програмою «Новини» телеканалу UA:Перший підготовлено відео сюжет щодо архівних документів фонду Володимира Івасюка

«72 роки від дня народження Володимира Івасюка»

          Володимир Івасюк легендарний композитор і поет, один із основоположників української естрадної музики ХХ століття… Він належить до тих яскравих особистостей, діяльність яких не вимірюється і не обмежується їхнім життям чи смертю.

    Пісні Володимира Івасюка популярні і сьогодні, вони пройшли перевірку часом та стали класикою української естради, їх переспівують сучасні виконавці, вони відомі по всьому світу.

    З нагоди 72 річниці від дня народження Володимира Івасюка Державним архівом Львівської області та програмою «Новини» телеканалу UA:Перший (Національна суспільна телерадіокомпанія) підготовлено відео сюжет щодо архівних документів фонду Володомира Івасюка. Заступником директора Державного архіву Львівської області – Галиною Кордіякою надано коментар стосовно історії передачі та формування фонду, а також презентовано найцікавіші документи із даної колекції, зокрема: рукописи пісень та нот композитора, листи шанувальників, афіші концертів, свідоцтво про відмінне навчання Володимира Івасюка та свідоцтво про смерть.

    Володимир Івасюк та його творчість золотими літерами вписані у історію української музики, його пісні залишаться у пам’яті поколінь, а його мелодії бринітимуть у людських серцях.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО СЮЖЕТ